Jak zmienić plan
Plan możesz zmienić na stronie cen. Jeśli zmiana jest dostępna dla Twojego konta, przy odpowiednim planie będzie aktywny przycisk.
Zazwyczaj możesz przejść na wyższy plan, na przykład ze Starter na Basic albo z Basic na Pro. Po udanej płatności dostęp do nowych funkcji zostaje zaktualizowany na Twoim koncie.
Jeśli zmiany nie pojawią się od razu, poczekaj kilka minut, odśwież stronę albo zaloguj się ponownie.
Zmiana okresu płatności
Dostępne okresy płatności są widoczne na stronie cen. Jeśli masz już aktywną subskrypcję, nie wszystkie opcje mogą być dostępne do natychmiastowej zmiany.
Na przykład jeśli masz aktywny plan Basic z płatnością co 3 miesiące, nie możesz przejść bezpośrednio na Basic z płatnością miesięczną. W takim przypadku anuluj następne automatyczne obciążenie, poczekaj do końca opłaconego okresu, a następnie wybierz potrzebną opcję.
Jednocześnie przejście na wyższy plan, na przykład z Basic na Pro, może być dostępne od razu, jeśli odpowiedni przycisk jest aktywny na stronie cen.
Jak anulować subskrypcję
Anulowanie subskrypcji oznacza anulowanie następnego automatycznego obciążenia. Możesz to zrobić w profilu konta, jeśli ta akcja jest dostępna dla Twojej subskrypcji.
Po anulowaniu automatycznego odnowienia płatny dostęp pozostaje aktywny do końca już opłaconego okresu. Po tym czasie nie powinno dojść do kolejnego obciążenia za tę subskrypcję.
Samo anulowanie automatycznego odnowienia nie zwraca już dokonanej płatności. Jeśli potrzebujesz zwrotu środków, sprawdź zasady zwrotów albo skontaktuj się z pomocą techniczną.
Co stanie się z dostępem po zakończeniu okresu
Po zakończeniu opłaconego okresu konto może przejść na Free, jeśli subskrypcja nie zostanie odnowiona.
Jeśli Twoje obszary robocze nie będą już mieścić się w limitach planu Free, mogą stać się niedostępne. Takie obszary robocze są zwykle przechowywane jeszcze do 10 dni, aby można było odnowić odpowiedni plan. Po tym czasie mogą zostać usunięte.
Więcej o przechowywaniu danych przeczytasz w Polityce prywatności.
Jeśli płatność się nie powiedzie
Jeśli automatyczna płatność się nie powiedzie, dostęp do nowego płatnego użycia może zostać tymczasowo ograniczony. Istniejące dane nie są usuwane od razu.
W takiej sytuacji warto sprawdzić pocztę, zaktualizować dane płatnicze w profilu, poczekać kilka minut i ponownie sprawdzić dostęp. Jeśli środki zostały pobrane, ale funkcje nie zostały zaktualizowane, skontaktuj się z pomocą techniczną i dodaj informacje o płatności.
Ważne
Dostępne zmiany między planami i okresami płatności mogą zależeć od aktualnego planu, aktywnego okresu, statusu subskrypcji i dostępnych opcji płatności.
Przed płatnością zawsze sprawdzaj plan, okres płatności, końcową kwotę i warunki na stronie płatności.
Nasze media społecznościowe
Śledź aktualności Qualex, informacje o produkcie i promocyjne kody rabatowe.